In de keuken van Floris

Concept

Een uniek restaurant voor die mensen die er voor open staan zich te laten verrassen en weinig eetbeperkingen hebben. Wij zijn er niet voor de grote, snelle en lastige eter. In een losse en dynamische sfeer kan je een hele avond genieten van verfijnde en spannende gerechten bijgestaan door gewaagde wijnen uit de gehele wereld.

Na ontvangst op een vast tijdstip, het aperitief en amuse zal iedere 25 minuten het volgende gerecht en begeleidend proefglas wijn persoonlijk aan tafel worden toegelicht. De bereiding van de gerechten voltrekt zich in een open keuken te midden van de gasten, zodat je het gehele proces op de voet kunt volgen.

In de keuken van Floris heeft geen menu of wijnkaart, Patron-Cuisinier Floris Versluijs en  Maitre-Sommelier Wilfred Roth hebben reeds een spannend menu van negen gerechten met een gevarieerd  wijn- of alcoholvrij sap-arrangement voor je samengesteld. Volledig vegetarisch dineren is uiteraard mogelijk mits dit bij de reservering vermeld word.

Eet je geen vis of vlees? dan serveren wij automatisch vegetarisch. De focus ligt hier op proeven, smaakbeleving in de breedste zin van het woord. Hoe meer zintuigen er worden gebruikt hoe intensiever de ervaring.

"Structuur is van groot belang in mijn gerechten, voelen met de mond gaat nog een stap verder dan proeven op zich. Koken is meer dan kunst, ieder gerecht dat mijn keuken verlaat bevat eetmotie. Stel je open om dit op je eigen manier te kunnen ervaren!"

Wij bezitten Nederlands meest uitgebreide Champagne kaart met meer dan 130 items van voornamelijk kleine producenten waarvan zo’n 70 onder de € 65,-  De champagne proeverij is verreweg het populairste aperitief. Deze proeverij, drie halve glazen champagne van verschillende huizen, jaartallen en samenstellingen zorgt voor een vliegende start van een avond vol eetmotie. 

Menu selectie

-8-  gangen menu (excl. kaasselectie) €  66,50,-
-9-  gangen menu  (incl. kaasselectie)  € 75,-
-8- gangen vegetarisch menu (excl. kaasselectie) € 60,-
-9- gangen vegetarisch menu (incl. kaasselectie)€ 68,50
-9- delig wijn of sappen arrangement € 23,60,- (€ 2,95 per proefglas)
(€2,95 per aangeboden hoeveelheid). Betalingen bij voorkeur via PIN, ook accepteren wij VISA, Mastercard en contanten.
Dineren op rekening is alleen mogelijk in overleg bij exclusieve reserveringen.